آرتا طلوع پدیده

کارت بازرگانی چیست؟ شرایط و نحوه دریافت آن

Rate this post
  • کارت بازرگانی وسیله ای مهم در جهت تجارت بین المللی و صادرات کالا به حساب می آید. طبق قوانین گمرکی کشور عزیز ما یعنی ایران، هر کسی که به دنبال صادرات کالا یا تجارت بین المللی باشد، باید کارت بازرگانی را دریافت کند. این کارت به افراد مجوز می دهد تا به صورت کامل از خدمات گمرکی و سایر مراکز مربوط استفاده کند. دیگر نیازی نیست بگوییم که همه افراد حاضر در ایران نمی توانند به صورت بین المللی تجارت کنند و از خدمات دولتی استفاده نمایند. در جهت تجارت در خارج از ایران شما حتما باید کارت بازرگانی دریافت کنید. امروز ما قصد داریم تا در مورد چیستی کارت بازرگانی و شرایط و نحوه دریافت آن با شما صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.

    تعریف کارت بازرگانی

    در مقدمه ما خلاصه ای از چیستی کارت بازرگانی را مشاهده کردیم. حال بیایید تا با هم این ابزار مهم را بیشتر بررسی کنیم. فردی که کارت بازرگانی در اختیار دارد بدون مشکل می تواند در زمینه واردات کالا یا صادرات کالا فعالیت داشته باشد. تجارت خارج از مرز های ایران به کارت بازرگانی نیاز دارد. ثبت سفارش، خارج کردن کالا از گمرک و حتی خرید و فروش کالا های مختلف از مناطق آزاد تجاری از جمله مهم ترین کاربرد های کارت بازرگانی به حساب می آیند. پس همه تاجرانی که به دنبال تجارت در خارج از ایران هستند، باید این کارت را دریافت نمایند. به صورت کلی تجار در دو دسته حقیقی و حقوقی دسته بندی می شوند. شرایط و مدارک مورد نیاز در جهت دریافت و صدور کارت بازرگانی بسته به نحوه فعالیت متقاضیان متغیر است. بی شک شرایط کارت حقیقی با شرایط کارت حقوقی یکسان نیست.
    شما می توانید این کارت را به عنوان یک نوع مجوز خاص در نظر بگیرید. مجوزی همچون گواهینامه رانندگی. فقط با این تفاوت که این کارت به شما اجازه می دهد تا در خارج از مرز های ایران به تجارت بپردازید و یک کالا را وارد یا صادر کنید. بی شک پروسه دریافت کارت بازرگانی یک پروسه نسبتا طولانی و پیچیده به حساب می آید که می تواند افراد را برای مدت زمان طولانی به خود درگیر کند. این کارت توسط اتاق بازرگانی صادر شده و توسط وزارت صمت تایید می شود. البته که برای صادرات کالا و دریافت این کارت، شما شرایط عمومی و خصوصی آن را داشته باشید تا با هیچ مشکل خاصی در این زمینه مواجه نشوید.

    انواع مختلف این کارت

    کارت بازرگانی همچون سایر مدارک صادر شده در ایران هم می تواند در دسته بندی های مختلفی در اختیار متقاضیان قرار گیرد. متقاضیان همواره باید به دنبال استفاده از کارت هایی باشند که برای کسب و کار یا شرایط کاری آنها بازدهی خوبی را به همراه دارد. خیلی از افراد این کارت را با نام هایی همچون شناسنامه تجاری هم شناسایی می کنند. توجه داشته باشید که مدت زمان اعتبار این کارت یک سال است.

    1. کارت بازرگانی تجاری:

    اولین مدل از انواع کارت بازرگانی، کارت بازرگانی تجاری می باشد. این مدل به عنوان اصلی ترین مدل شناسنامه تجاری شناخته شده است. افرادی که این کارت را در اختیار دارند می توانند در زمینه های مختلفی همچون صادرات کالا، واردات کالا، ترخیص کالا از گمرک، انجام امور گمرکی و غیره فعالیت داشته باشند.

    ثبت شرکت دولتی
    خواندن

    2. کارت بازرگانی موردی:

    دومین مدل از انواع این کارت، کارت بازرگانی موردی است. این کارت که یک بار مصرف می باشد، فقط برای افرادی طراحی شده است که قصد دارند تا یک بار از خدمات گمرکی همچون ترخیص کالا از گمرک استفاده کنند.

    3. کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی:

    این کارت سومین مورد از انواع این کارد در ایران به حساب می آید. هنگامی که واحد های صنعتی فعال در زمینه تولید ابزار های مختلف به دنبال وارد کردن مواد اولیه مورد نیاز خود باشند می توانند این کارت را دریافت کنند. این کارت به صنایع اجازه می دهد تا به صورت مستقیم مواد اولیه مورد نیاز خود را از خارج از کشور وارد کنند. صنایعی که از این کارت استفاده می کنند می توانند بدون مشکل کالا های تولیدی خود را به خارج از کشور صادر نمایند.

    4. کارت شرکت های تعاونی:

    دیگر کارت موجود در دسته شناسنامه های تجاری به حساب می آید. این کارت برای شرکت های تعاونی طراحی شده است که قصد فعالیت در خارج از کشور و پیش بردن اهداف خود را دارند.

    5. کارت مخصوص اشخاص حقیقی:

    این کارت برای افراد حقیقی طراحی شده است که به دنبال صادرات کالا یا واردات یک کالای خاص هستند.

    6. کارت مخصوص اشخاص حقوقی:

    این کارت برای افراد حقوقی طراحی شده است که به دنبال صادرات کالا یا واردات یک کالای خاص هستند. موسسات، شرکت ها، اتحادیه ها و غیره از جمله افراد حقوقی به حساب می آیند.

    7. کارت خدماتی:

    این دسته از انواع کارت بازرگانی برای واحد هایی طراحی شده است که برای خدمات خود نیاز به مواد اولیه خارجی دارند. چیستی این کارت و روش مربوط به دریافت آن با کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی یکسان می باشد.

    مزایای دریافت شناسنامه بازرگانی

    دریافت کارت بازرگانی یا شناسنامه بازرگانی می تواند مزایای زیادی را برای افراد به همراه داشته باشد. اجازه صادر کردن کالا های مختلف به دیگر کشور ها، اولین مزیت این کارت به حساب می آید. با استفاده از این کارت شما مانع قانونی برای صادر کردن کالا های خاص نخواهید داشت. در ضمن، با استفاده از این کارت بدون مشکل شما می توانید یک کالای خاص را به ایران وارد کنید. با این کارت شما می توانید به یک عضو رسمی اتاق بازرگانی تبدیل شوید و از مزایای آن هم استفاده کنید.

    جالب است بدانید که در رویداد های تجاری، سرعت دریافت ویزا برای افرادی که کارت بازرگانی دارند بالا تر است. با استفاده از این شناسنامه شما می توانید اعتبار تجاری خود را بالا تر ببرید و برند خود را نیز به صورت لاتین ثبت کنید. همه این موارد باعث شده اند تا کسب و کار ها و افراد زیادی به دنبال دریافت کارت بازرگانی باشند.

    شرایط عمومی دریافت کارت بازرگانی

    در جهت دریافت کارت بازرگانی همچون سایر مجوز های مربوط به حوزه کسب و کار، شما باید یک سری مدارک خاص را در اختیار داشته باشید تا با هیچ مشکلی مواجه نشوید. از آنجایی که برای تجارت محدودیت سنی وجود دارد، افراد زیر 24 سال نمی توانند کارت بازرگانی دریافت کنند. پس اولین شرط دریافت این کارت، داشتن حداقل 24 سال می باشد. سپس شما باید محل کسب کار و نوع فعالیت خود را مشخص کنید و آن را در اختیار اتاق بازرگانی شهر خود قرار دهید. افرادی که متقاضی دریافت این کارت هستند باید سه سال در همان زمینه فعالیت کرده باشند. در ضمن داشتن مدرک تحصیلی مرتبط هم یکی از مهم ترین شرایط دریافت کارت بازرگانی می باشد.
    افراد نباید در دولت استخدام شده باشند و به صورت آزاد فعالیت کنند. داشتن تمکن مالی برای صادرات کالا یا واردات کالا دیگر شرایط دریافت کارت بازرگانی به حساب می آید. بالاخره بدون داشتن سرمایه اولیه صادر کردن یا وارد کردن کالا غیر ممکن است. جدا از همه این موارد، متقاضیان باید در کلاس های مخصوص گمرکی شرکت کنند و با همه قوانین مربوط به گمرک آشنا شوند. این کلاس ها توسط اتاق های بازرگانی طراحی شده و در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
    پس از همه این موارد، افراد باید دو تعهد نامه را در اختیار اتاق بازرگانی قرار دهند. تعهد نامه اول مربوط به عدم استفاده از کارت به صورت غیر قانونی می باشد. بالاخره برخی از افراد سود جو این کارت را به صورت غیر قانونی مورد استفاده قرار می دهند. دومین تعهد نامه مربوط به پیروی از دولت و حکومت از نظر سیاست های تجاری است. در نهایت افراد باید مدارک مربوط به عدم سوء پیشینه و صلاحیت اخلاقی خود را نیز در اختیار مراجع قانونی قرار دهند.

    سیب سلامت برای مشاغل خانگی
    خواندن

    مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت حقیقی

    همانطور که در قسمت های قبل تر هم به این مسئله اشاره کردیم، به صورت کلی کارت بازرگانی برای دو دسته از افراد یعنی حقیقی و حقوقی صادر می شود. شرایط دریافت این کارت برای افراد حقیقی با افراد حقوقی کمی متفاوت است. در لیست زیر شما می توانید مهم ترین مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقیقی را مشاهده کنید. توجه داشته باشید که گاهی اوقات به علت فعالیت در یک سری شاخه های کاری حساس این مدارک ممکن است کم و زیاد شوند. پس بهتر است که همه آنها را مد نظر قرار دهید و قبل از اقدام در جهت دریافت کارت بازرگانی، با اتاق بازرگانی شهر خود هم صحبت کنید و مطمئن شوید که همه مدارک مورد نیاز را در اختیار دارید تا با هیچ مشکل خاصی در این زمینه مواجه نشوید.

    • داشتن کد اقتصادی و ارائه آن
    • داشتن گواهی بانکی تاییدیه حساب برای تمکن مالی
    • داشتن کارت پایان خدمت یا معافی از خدمت و ارائه آن
    • داشتن مدرک تحصیلی مرتبط با شاخه کاری (حداقل مدرک تحصیلی مورد نیاز دیپلم است)
    • داشتن مدارک مربوط به حداقل 3 سال سابقه کاری
    • تصویر کارت ملی
    • تصویر تمام رخ
    • فرم دال
    • اصل گواهی عدم سوء پیشینه
    • اصل گواهی پلمپ دفاتر
    • اصل اظهارنامه ثبت نام در دفتر بازرگانی
    • مدرک تولیدی صادر شده از وزارت خانه های مربوط به تولید
    • داشتن و ارائه اصل سند مالکیت شش دانگ

    • اگر مغازه و شرکت شما اجاره ای است شما باید اصل اجاره نام محضری یا اصل اجاره نامه بنگاه را در اختیار اتاق بازرگانی قرار دهید تا با هیچ مشکلی مواجه نشوید.

    ثبت موسسه غیر تجاری
    خواندن

    مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت بازرگانی حقوقی

    حال که مدارک مورد نیاز در جهت دریافت کارت بازرگانی حقیقی را با هم بررسی کردیم، بیایید تا به سراغ کارت بازرگانی حقوقی برویم. تفاوت چندانی میان کارت های حقیقی و کارت های حقوقی وجود ندارد. فقط افرادی که به صورت حقیقی در این زمینه فعالیت می کنند، به هیچ شرکت یا سازمان خاصی متصل نبوده و به صورت تکی یا انفرادی نسبت به تجارت در عرصه بین المللی فعالیت می کنند.

    ولی، کارت بازرگانی حقوقی به این معناست که متقاضی با یک شرکت یا یک سازمان خاص همکاری دارد. هنگامی که شرکت ها یا مراکز خاص به دنبال صادر کردن یک کالا یا وارد کردن یک کالای خاص باشند، باید کارت مجوز مخصوص خود را دریافت کنند تا در این زمینه با مشکلات قانونی مواجه نشوند. در لیست زیر شما می توانید مدارک مهم برای دریافت کارت بازرگانی حقوقی را مشاهده کنید.

    • روزنامه رسمی چاپ شده شرکت
    • دو قطعه عکس
    • اصل مدرک تحصیلی (در این موقعیت هم حداقل مدرک تحصیلی قابل قبول دیپلم است)
    • داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت خدمت
    • اصل اظهارنامه ثبت نام در دفتر بازرگانی که باید حتما با گواهی ثبت شرکت ها ایجاد شده باشد
    • داشتن و ارائه گواهی عدم سوء پیشینه مدیر عامل
    • فرم دال
    • گواهی پلمپ دفاتر که از اداره ثبت شرکت ها دریافت شده باشد
    • گواهی مربوط به نداشتن مشکل دریافت کارت بازرگانی نسبت به آدرس شخص حقوقی
    • کارت ملی مدیر عامل
    • دو قطعه عکس تمام رخ
    • گواهی حساب بانکی در جهت تایید تمکن مالی
    • داشتن و ارائه اصل سند مالکیت شش دانگ یا اجازه مغازه
    • کد اقتصادی جدید
    • در صورت نیاز مدرک تولیدی معتبر

    مراحل صدور کارت بازرگانی

    هنگامی که شما بسته به نوع کسب و کار و درخواستتان مدارک مورد نیاز در جهت دریافت کارت بازرگانی را تهیه کردید، نوبت به شروع پروسه چاپ آن می رسد. برای ثبت درخواست صدور در ابتدا شما باید در سامانه اتاق بازرگانی که توسط وزارت صمت طراحی شده است ثبت نام کنید. این سامانه هم اکنون در دسترس بوده و می تواند درخواست شما را دریافت کند. با توجه به اینکه هر استان موجود در ایران یک اتاق بازرگانی مخصوص دارد، درخواست شما به اتاق بازرگانی استان خودتان ارجاع داده می شود.

    به صورت کلی اتاق بازرگانی مرکزی ایران در تهران قرار گرفته است. هنگامی که شما ثبت نام اولیه و درخواست خود را در سامانه ثبت کردید، باید در کلاس های آموزشی شرکت کنید. مسئولین و بازرسان پس از تایید اولیه مدارک شما نحوه برگزاری و نحوه شرکت در این کلاس ها را در اختیارتان قرار خواهند داد. هنگامی که کلاس های شما به پایان رسیدند، مدارک در جهت تایید نهایی در اختیار وزارت صمت قرار خواهد گرفت. پس از تایید وزارت صمت کارت بازرگانی شما صادر شده و در اختیارتان قرار می گیرد. البته که تایید سامانه جامع تجارت هم در جهت دریافت این کارت ضروری است.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    عنوان مهم

    این یک عنوان است

    برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
    فروشگاه